Liczba postów: 42
Liczba wątków: 7
Czy palenie papierosów na balkonie tym samym zasmradzanie sasiadów jest ok? myślę tu o nałogowym paleniu nawet w nocy.........
Czy jest na to jakaś rada? dym wdziera sie wszędzie...
Liczba postów: 100
też mam taki problem. a że mieszkamy w kawalerce to śmierdzi nam dosłownie wszystko - rozwieszone pranie, kołdra itd. :/ obawiam się, że nie ma na to żadnej rady...
2013-07-25, 11:41
musi być na to jakiś przepis, może ktoś się orientuje w temacie?
Liczba postów: 473
Liczba wątków: 22
(2013-07-25, 11:41)Osjo napisał(a): musi być na to jakiś przepis, może ktoś się orientuje w temacie?
Pierwszy lepszy link z serwisu śmieciowego:
http://www.hotmoney.pl/Mandat-za-palenie...nie-a30738
rachwal do zarządu!!!111
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 2
Na pewno jest u nas w regulaminie zapis o zakazie grillowania na tarasach i balkonach ale czy o paleniu papierosów to nie wiem, można by w to jeszcze wrzucić zakaz rozmów telefonicznych na balkonach po 22 bo krew zalewa jak muszę zamknąć okno bo ktoś swoje sprawy roztrząsa głośno na balkonie i po nocach- to, że na osiedlu strasznie się niesie to już myślałam, że wiadomo wszystkim
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 1
Nie zapomnijmy też o zakazie oddychania.....
Przeszkadzają psy, muzyka, imprezy (no cóż to naprawdę jest upierdliwe ale odpukać do października mamy luz ), tupanie, samochody, parkowanie, grillowanie, rozmowy przez telefon, , rozmowy w ogóle - bo się niesie, palenie, picie,dzieci nie daj Boże grające w piłkę.... zaczyna to zakrawać naprawdę na jakiś obłęd.
Liczba postów: 99
sluszna uwaga uroki mieszkania w blokach
Liczba postów: 761
Liczba wątków: 59
(2013-07-25, 19:33)agaslod napisał(a): imprezy (no cóż to naprawdę jest upierdliwe ale odpukać do października mamy luz )
Co fakt to fakt! "Studencki czwartek" a tu cicho, że można by spać na balkonie.
PS. Zakażmy zakazywać
Zarząd nic nie robi tylko przeszkadza!11jeden
jak ktoś nie ma tego problemu to nie musi się odzywać,
zasady muszą obowiązywać wszystkich, a z telefonami to święta racja... W mieście obowiązują zasady współżycia, przyjezdni powinni w końcu załapać..
Liczba postów: 170
Liczba wątków: 14
(2013-07-25, 19:33)agaslod napisał(a): Nie zapomnijmy też o zakazie oddychania.....
Przeszkadzają psy, muzyka, imprezy (no cóż to naprawdę jest upierdliwe ale odpukać do października mamy luz ), tupanie, samochody, parkowanie, grillowanie, rozmowy przez telefon, , rozmowy w ogóle - bo się niesie, palenie, picie,dzieci nie daj Boże grające w piłkę.... zaczyna to zakrawać naprawdę na jakiś obłęd.
idealnie to ujęłaś...
2013-07-26, 09:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-26, 09:40 {2} przez isto.)
sory, ale ja mogę znieść muzykę, dzieci, tupanie i rozmowy przez telefon, ale jak mi ktoś zasmradza całe mieszkanie co pół godziny to trochę niehalo. zakładam, że skoro nie chce palić w środku swojego lokum to właśnie po to, żeby nie śmierdziało u niego. efekt jest super - wszędzie cuchnie, a u niego nie.
ja tez mam smród nieprzeciętny w domu !!
nie wiem co pali klient ale cuchnie obrzydliwie, dlaczego mamy być biernymi palaczami?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bierne_palenie_tytoniu
Liczba postów: 761
Liczba wątków: 59
To pogadaj z typem. Jak mi ktoś smrodzi pod nosem to z nim gadam, krótko i zwięźle. Zakazy tutaj nie pomogą, nie łudź się.
Zarząd nic nie robi tylko przeszkadza!11jeden
2013-07-27, 13:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-27, 13:06 {2} przez Osjo.)
tępy typ, to nie była nasza pierwsza rozmowa ... smrodzi w nocy co poł godziny i prowadzi dyskusje na balkonie... a o 7 rano.... tupania i wrzaski.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Widzę, że niektórzy mieszkańcy pomylili miejsca zamieszkania... jak wam przeszkadzają sasiedzi to trzeba było kupic sobie dom za miastem!!!Może niedługo nie bedzie można na tym osiedlu oddychać na własnym kupionym balkonie!!! Ludzie popadacie w paranoje!!!
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 8
(2013-08-28, 23:45)berni03 napisał(a): Widzę, że niektórzy mieszkańcy pomylili miejsca zamieszkania... jak wam przeszkadzają sasiedzi to trzeba było kupic sobie dom za miastem!!!Może niedługo nie bedzie można na tym osiedlu oddychać na własnym kupionym balkonie!!! Ludzie popadacie w paranoje!!!
Czytaj ze zrozumieniem, to nie kwestia sąsiada tylko smród oraz odgłosy, które śmiem sądzić przekraczają normę.
skoro smród papierosów nie powinien przeszkadzać sąsiadom, to tym bardziej nie powinien przeszkadzać palaczom, zatem palcie sobie w środku mieszkania.
Liczba postów: 18
(2013-08-29, 10:19)isto napisał(a): skoro smród papierosów nie powinien przeszkadzać sąsiadom, to tym bardziej nie powinien przeszkadzać palaczom, zatem palcie sobie w środku mieszkania.
Dobrze powiedziane
Palacze muszą pogodzić się z tym, że minęły już czasy, kiedy palenie było powszechne i niepalący musieli akceptować nieprzyjemności z tym związane. Poza tym, poznaliśmy już dobrze szkodliwość palenia i jeśli ktoś koniecznie chce wywoływać nowotwory, bronchit, impotencję i choroby serca, to niech je wywołuje w swoim ciele, a nie w cudzym
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Palenie na balkonie to jedno ignranckie zachowanie ale mnie i tak najbardziej zadziwia wyrzucanie petów przez balkon! Stoi sobie taki jeden z drugim na tym balkonie, palą, głośno gadają a potem SIUP nie zgaszony papieros wyrzucają za balkon. Niedopałek spada tuż koło mojej głowy i z zastanowieniem rozglądam się i stwierdzam, że w okół leży kilkadziesiąt petów! Pomijam fakt sprzątania/nie sprzątania terenu za które palacze też płacą. Sprawa dotyczy się klatki 60 na OMII górny balkon.
Liczba postów: 18
|